LAAKDAL – 30 jaar Klompenmuseum

Hiep Hiep Hoera! Het Klompenmuseum is jarig!

In 1988 opende in Laakdal het Klompenmuseum, een eerbetoon aan de vele Laakdalse Klompenmakers en het klompenambacht dat vooral deelgemeente Vorst groot maakte. In 2018 blaast het museum dus 30 kaarsjes uit en naar goede Kempense traditie hoort daar een groot feest bij! Iedereen is welkom op het gezellige verjaardagsfeest van het Klompenmuseum. Het Klompenbelevingspad is voor de gelegenheid gratis toegankelijk én er is een speciale feestzoektocht op maat van kinderen. Gans de dag zijn er creatieve workshops waarin kinderen gewone klompen kunnen omtoveren in eigen gepersonaliseerde, fonkelende feestklompen! Geen feest zonder muziek en uiteraard zijn er ook drank- en eetstandjes.

Een dikke dankjewel

Dat het Klompenmuseum uitgroeide tot één van de populairste musea in onze regio heeft ze aan vele mensen te danken. Heel wat mensen kozen er voor om de collectie van hun grootvader aan het museum te schenken. Of maakten de keuze om als vrijwilliger aan de slag te gaan in het museum. Op 22 april worden deze museumvrienden en -fans in de bloemetjes gezet. Tijdens een ceremonie zullen voor het eerst ook enkele ereleden benoemd worden en zal het 9de Jaarboek van Laakdal worden voorgesteld. In deze editie is de historiek van 30 jaar Klompenmuseum opgenomen.

klompenbelevingspad klompenmuseum
klompenbelevingspad museum

Inschrijven voor een bezoek

Liefhebbers kunnen in het museum ook klompen kopen aan democratische prijzen.

Op 27 maart 2011 werd het klompenbelevingspad plechtig geopend, Herman Vervloet maakte hiervan een filmpje dat je kan bewonderen op Youtube.

Openingsuren

Eerste weekend van april - laatste weekend van oktober
zaterdag en zondag: 13.30 u. - 17.00 u.

Weekdagen (alleen groepen)
Groepen vooraf aanmelden via:

Juli en augustus
woensdag - zondag: 13.30 u. - 17.00 u.

Buiten de openingsuren is het verboden het klompenbelevingspad te betreden.
Honden aan de leiband.

De prijs omvat de toegang tot het klompenbelevingspad en het klompenmuseum.

Volwassenen: € 3
Kinderen (van 3-12 jaar): € 2,5
Kinderen (jonger dan 3 jaar): gratis

Vanaf 15 volwassenen: € 2,5